Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені вирощуватимуть “суперкурей”

Вчені вирощуватимуть “суперкурей”

Вони не схильні до інфекційних захворювань та не потребують антибіотиків. Використавши властивості ДНК подібних птахів, американські фахівці спробують вивести нову породу “суперкурей”.

Про це повідомляє видання “Quartz”, пише ua.newwest.media.

Спеціалісти ретельно проаналізували ДНК курей зі стійкою імунною системою. В організмі таких птахів знаходиться значна кількість двох ферментів — цітокіну та хемокіну. Цитокін є класом білків, а хемокін — складовою цитокіну. Вони обидва відповідальні за міжклітинні та міжсистемні взаємодії в організмі. Також вони захищають імунну систему від шкідливих збудників. У разі проникнення у кров чужорідного вірусу, пептиди сигналізують про його місцеперебування лейкоцитам. А ті вже “атакують” шкідника.

Підвищена норма кількості цитокіну та хемокіну робить курей невразливими до вірусів.

Знання про такі особливості імунітету птахів, у майбутньому допоможе фермерам вирощувати “суперкурей”. Вони будуть стійкими до інфекційних захворювань. Це дозволить забезпечити населення якіснішою курятиною та заощадити гроші на купівлі антибіотиків для вирощування птахів.

Щорічно від кампілобактеріозу страждає понад мільйон мешканців США. Воно спричинене бактеріями групи “сampylobacter”. Характеризується ураженням шлунково-кишкового тракту, лихоманкою, загальною інтоксикацією. Фермери витрачають понад два мільярди доларів на рік для профілактики птиці від кампілобактеріозу.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-vyroshchuvatymut-superkurej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати