Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені виростили знежирених поросят з генами мишей

Вчені виростили знежирених поросят з генами мишей

Вони відрізняються від своїх нормальних побратимів зниженим вмістом жиру, пише hightech.fm

Вчені реорганізували гени поросят, щоб допомогти їм посилити процес спалювання жиру. У природі свині позбавлені гена UPC1, який є у інших ссавців і який допомагає їм регулювати температуру тіла. За допомогою технології CRISPR пекінські фахівці взяли ген UPC1 у мишей і помістили його в свинячі ембріони, які потім імплантували тринадцяти свиноматкам. Троє з них завагітніли і народили 12 поросят.

Одного разу ця технологія дасть тваринникам можливість заощадити мільйони доларів в процесі виробництва свинини. В сучасних умовах фермери змушені витрачати ці гроші на опалення і відгодівлю свиней, щоб вони не мерзли взимку. Якщо вивести тварин, які могли б ефективніше контролювати температуру тіла, можна буде знизити частину витрат.

Яке м’ясо таких поросят на смак, поки невідомо (хоча вчені спеціально відібрали породу, яка славиться якістю свого м’яса), але, за словами дослідників, воно буде більш пісним, оскільки жировий прошарок народжених поросят на 24% менше, ніж у звичайних свиней.

З точки зору генетики це значне наукове досягнення. Але чи будуть споживачі готові їсти м’ясо генетично модифікованих свиней, залишається під питанням. Як в Китаї, так і в США і Європі громадська думка налаштована скептично по відношенню до генетично модифікованих продуктів.

 

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-vyrostyly-znezhyrenyh-porosyat-z-henamy-myshej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати