Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені вивели кукурудзу з поживністю м’яса

Вчені вивели кукурудзу з поживністю м’яса

Дослідники заявили, що відкриття може принести користь мільйонам людей в світі, для яких кукурудза є основною культурою, а також знизити витрати на корм для тварин, пише superagronom.com.

«Ми поліпшили поживну цінність кукурудзи, наймасовішої продовольчої культури. Велика частина кукурудзи використовується як корм для тварин, але у ній відсутній метіонін — ключова амінокислота, і ми знайшли ефективний спосіб її додавання», — говорить Томас Лейстек один з авторів проекту, професор кафедри біології рослин Університету Рутгерса.

Він зазначає, що сірка, яка входить до складу метіоніну, захищає клітини від забруднюючих речовин, уповільнюючи процес старіння клітин і має важливе значення для поглинання селену і цинку.

За словами Лейстека, новий метод включав введення бактеріального гена кишкової палички в геном рослини. Фермент бактерії впливав на виробництво метіоніну в листках рослини, при цьому рівень амінокислоти в зернах кукурудзи збільшилася на 57%.

Вчені, що годували курей генетично модифікованою кукурудзою, дійшли висновку, що харчова цінність рослини збільшилася. Вони вважають, що буквально через декілька років дана технологія може завоювати неабияку популярність.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-vyvely-kukurudzu-z-pozhyvnistyu-myasa
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати