Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені вивели курей, які несуть яйця з противірусним препаратом

Вчені вивели курей, які несуть яйця з противірусним препаратом

Такі яйця можуть допомогти боротися з раком і гепатитом. Про це написала японська газета “Еміурі сімбун”, передає bagnet.org.

Вчені вводять в зачаток сперми гени, які виробляють лікарський препарат інтерферон бета. Він використовується, наприклад, для лікування злоякісного раку шкіри і гепатиту, а також для досліджень вірусів. Після цього дослідники штучно запліднюють цю яйцеклітину спермою. З’явившихсяя курчат чоловічої статі схрещують з декількома самками, щоб вивести курчат з успадкованими генами, які виробляють інтерферон бета.

В кінці липня курки з модифікованими генами відклали білі яйця, в яких був інтерферон бета. Зараз три курки продовжують відкладати такі яйця кожні один або два дня.

В майбутньому планується виробляти інтерферон бета вагою від декількох десятків міліграмів до 100 міліграмів в одному яйці. Це повинно привести до різкого зниження витрат виробництва, а значить — зниження ціни на цей препарат. Звичайне виробництво вимагає великомасштабних культиваційних споруд. Ціна одиниці речовини, вагою в кілька мікрограмів, доходить до 100 тисяч ієн ($888). Дослідники сподіваються знизити вартість препарату до 10% від його поточної ціни.

Поки невідомо, коли ці яйця зможуть отримати споживачі: в Японії суворі правила, що стосуються введення нових або закордонних фармацевтичних продуктів. Зазвичай це займає кілька років. Дослідники планують продавати препарат фармацевтичним компаніям, щоб фірми використовували його в якості дослідницького матеріалу.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-vyvely-kurej-yaki-nesut-yajcya-z-protyvirusnym-preparatom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати