Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені вивели новий ароматний рис

Вчені вивели новий ароматний рис

Відзначається, що вчені Центру сільськогосподарських досліджень в Тотторі витратили близько 10 років на розробку ароматного рису. У минулому році стартували пробні продажі продукту, пише agroday.com.ua.

«Рис має горіховий і багатий аромат, і може похвалитися жувальною текстурою», – каже Хірокі Накамура, розробник рису «Принцеса ароматів».

Він також додав, що цей рис добре поєднується з азіатською етнічною їжею, тому він і його команда дослідників сподіваються, що незабаром його можна буде продавати за кордоном.

Відзначимо, що присутність аромату у рисі робить цей продукт привабливішим для споживачів та забезпечує преміальну ціну на ринку. Постійно зростаючий попит на ароматний рис на світовому ринку спонукає розробників виводити різноманітні аромати цього продукту.

Нагадаємо, американські дослідники лабораторії Служби сільськогосподарських досліджень вивели сорт червоного рису, який назвали «Скарлетт». Вчені схрестили японський довгозернистий рис сорту «Джефферсон» з предком дикого азіатського рису, який генетики до цього розшукали в Малайзії.

Червоний сорт рису відрізняється від звичайного підвищеним вмістом різних поживних речовин. Наприклад, містить високий рівень антиоксидантів і флавоноїдів, які зустрічаються в червоних зернах і фруктах.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-vyvely-novyj-aromatnyj-rys
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати