Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені вивели новий сорт кукурудзи

Вчені вивели новий сорт кукурудзи

Результати дослідження опубліковані в журналі Frontiers in Plant Science, пише landlord.ua.

Вчені розробили новий гібрид шляхом схрещування рослин. Гібрид містить природні варіації трьох генів, необхідних для виробництва великої кількості вітаміну А і двох амінокислот.

Отриманий гібрид має в 4,5 рази більше вмісту вітаміну А, лізину і триптофану, ніж в традиційних сортах кукурудзи.

Шляхом вирощування традиційних сортів і нових гібридів в двох різних районах Індії було встановлено, що врожайність нових гібридів подібна до існуючих сортів.

Дослідники вважають, що новий високоврожайний гібрид кукурудзи може допомогти в боротьбі з нестачею поживних мікроелементів у людей.

Кукурудза, третя за важливістю харчова культура після пшениці і рису в Індії, вирощується в цій країні протягом року. Гібридні різновиди кукурудзи в Індії збагачені лізином і триптофаном, але містять недостатню кількість вітаміну А.

Вітамін А необхідний для хорошого зору, здорових зубів, шкіри і скелетної тканини. Дефіцит вітаміну А, що переважає в країнах, що розвиваються, може викликати сліпоту і підвищувати сприйнятливість людини до інфекційних захворювань. Лізин і триптофан — важливі для здоров’я амінокислоти, які не можуть бути синтезовані організмом і повинні потрапляти в організм з їжею.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-vyvely-novyj-sort-kukurudzy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати