Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені виводять вид стійких до шкідників томатів

Вчені виводять вид стійких до шкідників томатів

Один з головних плюсів у тому, що цей дикий томат генетично тісно пов’язаний з домашніми різновидами помідорів, що дозволяє легко проводити схрещування і отримувати нові варіанти вдосконалених рослин, пише agro-smart.com.ua.

Як відомо, домашні томати, на відміну від своїх диких родичів, досить вразливі до хвороб і шкідників, оскільки вони втратили свою природну стійкість в процесі селекції.

Зараз дослідники працюють над тим, щоб звернути процес окультурення назад шляхом введення стійкості від диких сортів. Дикий томат з Галапагоських островів ідеально підходить для цього за рахунок генетичної подібності. Його опір кодується в межах однієї хромосоми, що значно полегшує передачу рис між рослинами.

«Ми з 2010 року працюємо із зразками диких видів томатів Solanum galapagense з банку генів. Відкриття полягало в тому, що цей вид томату дійсно стійкий  до шкідливих комах, в тому числі до попелиці і гусениці. Це був дуже приємний сюрприз!», — розповів науковець з Університету Вагенінген Бен Восман.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-vyvodyat-vyd-stijkyh-do-shkidnykiv-tomativ
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати