Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені знайшли рослину, яка врятує світ від голоду

Вчені знайшли рослину, яка врятує світ від голоду

Про це повідомляє Аgroportal.

Зазначається, що до такого висновку прийшли дослідники з Університету Квінсленда, які виявили унікальні характеристики цієї рослини: посухостійкість і опір до шкідників і хвороб, йдеться в повідомленні університету.

Тепер вчені збираються ввести гени дикого рису в комерційні культури, заявив професор Роберт Генрі з Альянсу сільського господарства і продовольчих інновацій штату Квінсленд.

«Гени дикого рису можуть зробити комерційне виробництво рису більш відповідним за рахунок кращого опору хворобам, наприклад, гельмінтоспоріозу рису», – сказав він.

Професор Генрі повідомив, що на додаток до зростання світового виробництва рису, австралійський дикий рис можна культивувати як смачний і поживний продукт сам по собі.

«Я вважаю, що він більше корисний для здоров’я, ніж інші види рису. Чим вищий вміст амілози, тим довше рис перетравлюється. Це потенційно пропонує більше їжі для наших корисних кишкових мікробів, так само, як і продукти з високим вмістом клітковини», – сказав учений.

Рис відноситься до найбільш популярних основних продуктів харчування для більшої частини населення світу і є третім за величиною урожаєм в світі.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-znajshly-roslynu-yaka-vryatuye-svit-vid-holodu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати