Вчений назвав основну проблему українського агросектора

Вчений назвав основну проблему українського агросектора

Чим довше фермер обробляє землю, тим краще ставлення. Такий висновок зробив керівник агрохімічної лабораторії з дослідження грунтів університету Міссурі-Дельта-Центр Девід Данн в інтерв’ю propozitsiya.com.

«В Америці є цілі династії фермерів. Вони знають, що колись земля буде належати їхнім синам, онукам, і це породжує більш відповідальне ставлення до неї», – підкреслив він.

В Україні експерт відвідав Південний регіон, що славиться своїми чорноземами. Наочно переконався, що українські ґрунти є одними з кращих за показниками та якістю в усьому світі.

Серед типових помилок українських аграріїв Д. Данн назвав насамперед рівень pH, дефіцит калію і фосфору, і управління рівнем азоту.

«Ці помилки допускають і американські фермери. Щоб їх уникнути, звичайно, потрібно проводити аналіз грунту. В Україні бачив тільки один аналіз грунту, і там дійсно спостерігався дефіцит калію». – пояснив дослідник.

Відповідаючи на питання, як оцінити економічну ефективність моніторингу стану грунту, експерт зазначив, що майбутня врожайність приблизно на 60% залежить саме від родючості грунту. В рамках загального бюджету на добрива припадає близько 20% витрат. Тобто, розрив дуже великий.

«Потенціал культур стрімко виріс за рахунок селекції, контролю шкідників і бур’янів, застосування ЗЗР. Однак, підвищуючи результати врожайності, збільшується винос поживних речовин із ґрунту.

Додам, що за час моєї роботи, спочатку фермери були цілком задоволені результатами в 40 бушелів сої з акра (27,2 ц/га – ред.), Зараз отримують 60 (40,8 ц/га – ред.) – і вони нещасливі . Так як середня врожайність становить 65 бушелів/акр (44,2 ц/га). Але потрібно враховувати, що у нас інтенсивне зрошення. У минулому сою сіяли для сівозміни, а зараз це одна з основних вирощуваних культур», – поділився досвідом Д. Данн.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vchenyj-nazvav-osnovnu-problemu-ukrayinskoho-ahrosektora
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    Польща планує обмежити використання ГМ сировини у виробництві кормів

    Піца і торти можуть вбити: у МОЗ розповіли, яка їжа підвищує ризик смерті

    Виробництво біометану має потенціал потужного зростання – Герус

    БІЛЬШЕ НОВИН