Tempo950x100

Tempo300x100

Велика приватизація: 111 державних аграрних підприємств виставлять на продаж

Велика приватизація: 111 державних аграрних підприємств виставлять на продаж

Про це в інтерв’ю для AgroPolit.com повідомив перший заступник міністра економрозвитку Павло Кухта.

Він повідомив, що загалом у країні понад 3700 державних підприємств, з яких тисячу визначено на приватизацію, 530 – передано торік у Фонд держмайна. За два роки на продаж має піти 111 аграрних підприємств – сільське та рибне господарство.

«Наприклад, у межах малої приватизації буде продано «Житомирський лікеро-горілчаний завод» у спиртовій галузі, племрепродуктор «Степове», шовкорадгосп «Знам’янський», рибне господарство «Галицький», Тульчинське виробниче підприємство з племінної справи у тваринництві, низку об’єктів великої приватизації. Думаю, що половину, можливо, третину, продамо цього року. Загалом за 2-3 роки проведемо масову приватизацію та ліквідацію того, що не працює, це час на наведення порядку, звуження державного сектору до того реального, яким займатиметься держава», — зазначив Павло Кухта.

За його словами, всі великі підприємства в Україні приватизуються з інвестиційним радником, який допомагає вирішити проблеми заборгованості. 

«Майже кожен з об’єктів страждав від корупції, щодо кожного були певні інтереси, які намагалися смикати за підприємства, використовувати їх незаконним чином. Вирішувати треба в індивідуальному порядку», — зазначив Павло Кухта. 

Він додав, що усі великі підприємства приватизуються з інвестиційним радником. Радник знаходить певні опції, як можуть вирішити ті чи інші проблеми, щоб рухатися далі.

Якщо говорити про проблеми заборгованості – можуть бути і домовленості з кредиторами, і розподілення, створення системи, коли борги беруться на баланс окремої компанії, такі принципові способи вирішення цього питання, а далі можна рухатись», — зазначив Павло Кухта. 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/velyka-pryvatyzaciya-111-derzhavnyh-ahrarnyh-pidpryyemstv-vystavlyat-na-prodazh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати