Tempo950x100

Tempo300x100

Великий німецький інвестор йде з України через бюрократію в дозвільних органах

Великий німецький інвестор йде з України через бюрократію в дозвільних органах

Транснаціональна корпорація “Peter Cremer GmbH” (штаб-квартира Гамбург) заявила про бажання вийти зі складу засновників терміналу “Термінал-Укрхарчозбутсировина” у зв’язку з неможливістю ведення бізнесу в Україні через складні та непрозорі методи ведення бізнесу і затягування процедур з боку дозвільних органів, пише 112.ua.

На думку її представників, більшу частину часу підприємець витрачає на узгодження, на отримання підписів, на те, щоб потрапити до якогось кабінету, що врешті може тривати роками.

За словами голови компанії “Термінал-УХЗС” Дмитра Фалька, старт багатомільйонного інвестпроекту за участю німецької компанії триває вже роки через бюрократичні та юридичні перешкоди з боку дозвільних органів.

“На відведення земельної ділянки під під’їзну залізничну гілку в нас пішло 7 років! Я маю підписи всіх прем’єр-міністрів і виконувачів обов’язки за цей період, включаючи Гройсмана. Наступною інстанцією може бути тільки президент Порошенко. Про яке будівництво можна говорити, коли в XXI столітті потрібно витратити 6-7 років на оформлення землі? Це робить нас неконкурентоспроможними як країну”, – заявив Дмитро Фалько.

Як повідомляється, проект передбачає будівництво трьох перевантажувальних комплексів, розвиток залізничного господарства, створення підхідного каналу та операційної акваторії. Інвестиції тільки на першому етапі можуть становити понад 60 млн дол., що дасть можливість збільшити вантажообіг до 3,5 млн т на рік, створити додатково 300 робочих місць. При цьому відрахування до бюджетів усіх рівнів зростуть на понад 80 млн грн на рік.

Згідно з дослідженням Європейської бізнес-асоціації 58% інвесторів незадоволені бізнес-кліматом в Україні, а 28%  планують розширювати потужності в Україні.

Керівник департаменту регіонального розвитку Європейської бізнес-асоціації Юлія Краснова зазначила, що “Термінал-УХЗС” офіційно не звертався за допомогою до Асоціації, але про проблеми компанії там відомо.

“Ми прекрасно знаємо ситуацію, ми маємо ще кілька прикладів наших членських компаній у Миколаєві, які стикалися з подібними проблемами. Компанія вважає, що держава свідомо їм перешкоджає. Вони мають проблеми в отриманні ліцензій від рибгоспу, також хочуть відкликати ліцензію на оренду земельної ділянки. Ні логічно, ні юридично це не обґрунтовано. Ми чекаємо звернення від компанії до нас і будемо діяти. Зробимо все можливе, всіма легальними способами, щоб допомогти компанії”, – сказала Юлія Краснова.

В Європейській бізнес-асоціації впевнені, що південь України завжди був привабливим для інвесторів, але мають бути однакові правила гри.

“Але поки бізнес, на жаль, не бачить кроків української влади до подолання корупції”, – констатувала Юлія Краснова.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/velykyj-nimeckyj-investor-jde-z-ukrayiny-cherez-byurokratiyu-v-dozvilnyh-orhanah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати