Великий російський виробник міндобрив зазнав мільйонних збитків через українські санкції

Великий російський виробник міндобрив зазнав мільйонних збитків через українські санкції

Про це повідомили у компанії, пише Інтерфакс-Україна.

Відзначається, що після введення на початку року в Україні заборони на імпорт певних видів продукції з подальшим введенням додаткових санкцій відносно великого числа російських постачальників ЄвроХім прийняв рішення про продаж 100% своїх дистриб’юторських активів в країні (2 українські компанії) непов’язаним сторонам.

До кінця травня ЄвроХім продав 100% акцій обох компаній за $53 млн. Винагорода підлягає сплаті через 5 років, теперішня вартість склала $29 млн. Чисті активи проданих “дочок” перевищують цю суму і оцінюються майже в $55 млн.

ЄвроХім – один з найбільших в світі виробників міндобрив. До складу групи входять російські заводи Невинномиськ Азот, Новомосковський Азот, Фосфорит, Білоріченська міндобрива і Ковдорський ГЗК, литовський завод фосфорних добрив Lifosa і завод в Бельгії EuroChem Antwerpen.

Основним акціонером Єврохіму є Андрій Мельниченко, який контролює через кіпрську AIM Capital SE 90% групи. Ще 10% – у кіпрської Midstream Group Limited, бенефіціаром якої є головний виконавчий директор компанії Дмитро Стрежнєв.

Нагадаємо, у травні 2017-го набули чинності антидемпінгові мита на імпорт карбаміду і карбамідно-аміачної суміші (КАС) в розмірі 31,84% з Росії.

У вересні Військова прокуратура Генеральної прокуратури вимагала від МЕРТ запровадити санкції проти російських виробників мінеральних добрив.

За даними відомства, кошти, сплачені так званим “ДНР” і “ЛНР” за “розмитнення” міндобрив, в подальшому використовувалися для фінансування незаконних збройних формувань.

Одразу після цього Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запровадило санкції відносно низки підприємств групи Єврохім, а також інших російських постачальників міндобрив.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/velykyj-rosijskyj-vyrobnyk-mindobryv-zaznav-miljonnyh-zbytkiv-cherez-ukrayinski-sankciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати