Великий зерновий термінал заявив про тиск податківців

Великий зерновий термінал заявив про тиск податківців

Зерновий термінал Neptune (порт Південний) заявляє про тиск з боку Головного управління Державної податкової служби в Одеській області та його керівництва. Про це сказано в заяві прес-служби підприємства, пише biz.liga.net

“Термінал систематично піддається перевіркам, планові змінюються позаплановими. У 2019 році співробітники управління провели на нашому підприємстві більше 50-ти днів. Результатом останньої позапланової перевірки стала претензія до управління підприємству на загальну суму понад 30 млн грн”, – наголошується в повідомленні.

На підприємстві заявляють, що співробітники податкової порахували велику кількість спожитих терміналам залізничних послуг – фіктивними, повністю проігнорувавши майже 11 000 документів, наданих терміналом, які доводять зворотне.

“Той факт, що Neptune перевалює зернові з залізничного транспорту на судна, податкове управління не заперечує. При цьому заперечує факт реальності витрат, пов’язаних з такими залізничними послугами. На наш погляд, такі результати перевірки можуть бути виключно результатом несумлінного підходу податківців”, – сказано в повідомленні.

Neptune підкреслює, що податковий орган по роботі з великими платниками податків, як і саме управління Одеській області, ніколи не пред’являли претензій до абсолютно ідентичних послуг, що споживаються іншими морськими терміналами в акваторії.

“За останні два роки обласне управління податкової служби пережило реформу і змінило двох керівників. На жаль, ці реформи не змінили практику тиску на бізнес. Ми розцінюємо такий підхід служби як упереджений і неконструктивний. Впевнені, що причина криється у відсутності реальних порушень у фінансовій діяльності терміналу”.

Neptune заявляє про тиск на бізнес і звернувся до керівництва Державної податкової служби та в Департамент з питань запобігання та виявлення корупції ДПС України з вимогою розібратися в ситуації.

Довідка: Зерновий термінал Neptune (раніше MV Cargo) – один з найбільших зернових терміналів в Україні. Розташований у порту Південний (Одеська область). Термінал може обробляти 5 млн тонн зернових на рік або до 10% від загального обсягу річного експорту України. Це спільний інвестпроект української компанії MV Cargo і корпорації Cargill. Загальна сума інвестицій склала $150 млн. Проект реалізований за підтримки ЄБРР та МФК. Відкриття терміналу відбулося у вересні 2019 року.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/velykyj-zernovyj-terminal-zayavyv-pro-tysk-podatkivciv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати