Tempo950x100

Tempo300x100

Верховна Рада підтримала відміну державного регулювання ринку цукру

Верховна Рада підтримала відміну державного регулювання ринку цукру

Про це повідомляє прес-служба НАЦУ “Укрцукор”.

Даним документом скасовуються норми закону «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру», яким визначається обмеження на поставки цукру на внутрішній ринок (квота «А») та встановлюються мінімальні ціни на цукор та цукровий буряк, як такого, що не виконав поставлених завдань.

У зв’язку зі змінами, які відбулися на внутрішньому і світовому ринках цукру за останні роки, необхідність в адміністративному регулюванні, запровадженому чинним Законом України, втратила актуальність. Саме тому, Національна асоціація цукровиків України не раз наголошувала на необхідності прийняття даного законопроекту.

«Укрцукор висловлює вдячність аграрному комітету та народним депутатам, які як ніколи вчасно підтримали цукрову галузь, адже наразі ситуація критична – мінімальні ціні вищі за ринкові. Тому сподіваємось, що дане рішення допоможе в скорому часі виправити ситуацію», – пояснив голова правління НАЦУ «Укрцукор» Андрій Дикун.

НАЦУ “Укрцукор” висловлює вдячність фракціям, які підтримали прийняття даного законопроекту, зокрема: Блоку Петра Порошенка, Народному фронту, Опоблоку, Об’єднанню “Самопоміч”, Батьківщині, Радикальній партії Олега Ляшка, позафракційним депутатам та ряду депутатів групи “Воля народу”.

Окрім того, прийняття законопроекту сприятиме подальшому розвитку галузі, оскільки тепер виробників не стримує змінна ситуація по квотам і вони можуть вільно здійснювати інвестиції довгострокового характеру.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/verhovna-rada-pidtrymala-vidminu-derzhavnoho-rehulyuvannya-rynku-cukru
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати