Tempo950x100

Tempo300x100

Верховна Рада прийняла закон про безпечність та гігієну кормів

Верховна Рада прийняла закон про безпечність та гігієну кормів

За прийняття відповідного законопроекту №2845 у другому читанні з другої спроби проголосувало 229 народних депутатів, передає БизнесЦензор.

Законопроектом встановлено правові та організаційні основи виробництва, обігу, маркування та подання кормів, регулювання відносин між органами виконавчої влади та операторами ринку кормів.

Також визначені основні терміни, повноваження органів виконавчої влади у зазначеній сфері, принципи і порядок здійснення державного контролю, права та обов’язки операторів ринку кормів, механізм їх державного регулювання виробництва і обігу.

Документом вносяться зміни до законів “Про ветеринарну медицину”, “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” та деякі інші закони, прийняття яких необхідно для належної реалізації положень “первинного” закону, яким є закон “Про безпеку та гігієну кормів”.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, законопроект спрямований на гармонізацію законодавства України з вимогами міжнародних нормативно-правових актів, зокрема, до законодавства Європейського Союзу.

У той же час питання виробництва, експорту, імпорту, використання, пакування, маркування, транспортування, зберігання та введення в обіг кормів, кормових добавок та преміксів, основи забезпечення їх якості та безпеки в Україні законодавчо не врегульовані.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/verhovna-rada-pryjnyala-zakon-pro-bezpechnist-ta-hihiyenu-kormiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати