Tempo950x100

Tempo300x100

Верховну Раду закликали вирішити питання відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку

Верховну Раду закликали вирішити питання відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку

Включити до порядку денного цього сесійного тижня законопроект №7403-2 від 29.12.2017, який повертає бюджетне відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку, закликав Голову Верховної Ради України Андрія Парубія заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко. Про це народний депутат написав на своїй сторінці у Facebook, передає propozitsiya.com.

«Сьогодні, під час засідання, звернувся до Голови Верховної Ради України з проханням вирішити питання щодо включення до порядку денного цього сесійного тижня законопроекту № 7403-2, який повертає бюджетне відшкодування ПДВ при експорті технічних культур: сої і ріпаку. У нас виникла ситуація, коли цей законопроект не вноситься до порядку денного, при цьому головний комітет з питань податкової та митної політики не може розглянути цей документ, і наш аграрний комітет відповідно, згідно зі статтею 108 Регламенту ВРУ», — заявив заступник агрокомітету.

За його словами, включення законопроекту № 7403-2 до порядку денного дасть можливість розглянути цей документ комітетами для подальшого прийняття народними депутатами.

«Хочу також зазначити, що 22 народних депутати нашого аграрного комітету висловили підтримку цьому законопроекту! Аграрії, відстоюючи свої інтереси, змушені проводити акції протесту, перекриваючи автомагістралі. Ми депутати, в свою чергу, минулого тижня виступили у сесійній залі з трибуни Верховної Ради України, де зібралось близько 40 депутатів на підтримку законопроекту 7403-2, провели брифінг та прес-конференцію з метою донесення важливості цього законопроекту та необхідності якнайшвидшого його прийняття задля вирішення кричущого питання аграріїв», — додав Бакуменко.

На минулому тижні аграрії вже перекривали автомагістралі в 9 областях на знак протесту.

«Згідно зі змінами до Податкового кодексу, Верховна Рада скасувала відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. Ця норма була прийнята на користь великих переробних заводів, що належать олігархам та міжнародним транснаціональним корпораціям. У той же час вона шкодить малим та середнім сільгоспвиробникам. Як зазначала прес-служба ВАР, у разі, якщо відшкодування ПДВ при експорті олійних буде скасовано, збитки малих та середніх аграріїв можуть сягнути більш як 6 млрд гривень», — йдеться у заяві ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада».

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/verhovnu-radu-zaklykaly-vyrishyty-pytannya-vidshkoduvannya-pdv-pry-eksporti-soyi-ta-ripaku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати