Tempo950x100

Tempo300x100

Ветеран АТО відкрив свою ферму, де вирощує і фарширує равликів

Ветеран АТО відкрив свою ферму, де вирощує і фарширує равликів

Колишній керівник будівельної компанії і учасник АТО Костянтин Касич після повернення із зони бойових дій вирішив зайнятися абсолютно новою для себе справою і в 2015 році заснував в м Буча під Києвом равликову ферму «Равлик Ельф», пише agroday.com.ua.

На ідею для бізнесу наштовхнула знайома, яка тримала вдома в якості домашніх улюбленців ахатинів. Тепер вона — партнер по бізнесу.

Інформацію, в основному, довелося черпати з інтернету. Українські фермери, що займаються подібним бізнесом, на контакт з Касичем йшли неохоче. У цілому, таких ферм в Україні близько десятка, але тих, хто займається не тільки вирощуванням, а й переробкою, бізнесмен серед співвітчизників не зустрічав.

«Равликовий бізнес для України явище нове, воно розвивається. Ця ніша не зайнята. Але люди хочуть заробити відразу і багато. Без урахування витрат на відкриття ТОВ, отримання дозволів, я витратив 20 тис. грн. Це на равликів і їх харчування», — говорить Касич.

За словами бізнесмена, у світі вважається, що равликовий бізнес — для ледачих. Насправді ж, роботи в ньому достатньо. За равликами потрібно доглядати, їх потрібно годувати, перебирати, чистити … Роботи вистачає і йому, і співвласниці бізнесу, і дружині, і колишнім колегам по зброї. Зізнається, іноді хочеться все кинути, але він любить свою справу, тому це бажання швидко проходить.

До розміру, коли з равликів можна вже щось готувати, вони доростає за півтора-два роки.

Касич вибрав для розведення виноградних равликів і ахатинів, яких можна утримувати вдома і, яких використовують в медичних цілях.

В основному ж, вирощені на фермі равлики йдуть на приготування делікатесів і основним серед них є ескарго, який можна спробувати прямо на фермі. Також тут можуть почастувати супом з равликів і найближчим часом з’явиться паштет.

«Порція з 12 штук у нас коштує 200 грн, в ресторані — 400 грн. Це дорогий продукт. Кілограм приготованих равликів коштує від 1,5 тис. грн. З них можна готувати не тільки салати і супи, — можна експериментувати», — говорить фермер.

Крім того, на фермі проводять майстер-класи з приготування равликів і проводять екскурсії. Для учасників бойових дій діють знижки, а для дітей, дружин загиблих — вхід безкоштовний.

Головною мотивацією в бізнесі для Касича є страх бездіяльності.

«Якщо я не буду займатися справами, мене знову захоплять думки про війну», — говорить він. Найкращими ліками від цього, на його думку, є бізнес.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/veteran-ato-vidkryv-svoyu-fermu-de-vyroshchuye-i-farshyruye-ravlykiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати