Tempo950x100

Tempo300x100

Відмова від оранки врятує грунти

Відмова від оранки врятує грунти

Науковці повідомляють, що біорізноманіття грунту і біологічні процеси, що відбуваються у ньому, «перебувають під загрозою». Наприклад, в Англії і Уельсі майже 4 мільйони гектарів грунту схильні до ущільнення, а більше 2 мільйонів гектарів в зоні підвищеного ризику через ерозію, пише growhow.in.ua.

Далі в звіті гйдеться, що ущільнення грунту і втрата органічного вуглецю негативно впливають на сільське господарство і сприяють глобальному потеплінню.

Грунти Великобританії наразі містять близько 10 мільярдів тонн вуглецю, що приблизно дорівнює 80 рокам щорічних викидів парникових газів у Великобританії.

У причинах вибору інтенсивної моделі орного сільського господарства екологи назвали необхідність вирощувати більше продуктів харчування через марнотратне ставлення громадян до їжі, а також попит на виробництво культур для галузі біоенергетики.

Агентство дорікнуло минулі уряди в тому, що вони вперто ігнорували екологічну політику в останні десятиліття.

Проте, в 25-річному екологічному плані, прийнятому урядом Великобританії зазначено, що до 2030 року необхідно забезпечити збалансоване управління ґрунтами в Англії, і вжити заходів для відновлення ґрунтів в Великобританії повсюдно.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vidmova-vid-oranky-vryatuye-hrunty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати