Tempo950x100

Tempo300x100

Відпрацьовані батарейки перероблятимуть на рідке добриво для сільгоспкультур

Відпрацьовані батарейки перероблятимуть на рідке добриво для сільгоспкультур

Продаж перших зразків органічного добрива для рослин, отриманого внаслідок переробки відпрацьованих батарейок, стартує у Великобританії вже цього місяця, пише superagronom.com.

У 2018 році продукт отримав золоту медаль на Гельсінкській сільськогосподарській виставці, як важливе екологічне та енергоощадне рішення для сільського господарства.

На сьогодні дефіцит цинку спостерігається на 10-15% польових культурах в Британії. Брак цього елементу спостерігається переважно на піщаних ґрунтах з високим рівнем pH. Тим часом нестача марганцю характерна для всіх полів в країні.

За словами фахівців, нестача поживних елементів може відчутно позначитися на врожайності культур. Втім, перше ніж приймати рішення про рівні концентрації та терміни внесення добрив з цинком і марганцем аграріям рекомендують проводити тести ґрунту і тканин рослин на предмет дефіциту цих елементів.

Оригінальний продукт фінської компанії випускається в концентрованому вигляді для подальшого розведення. Залежно від потреб культури та рекомендацій агрономів, на гектар площі вноситься в середньому 2-3 літра концентрату. Це дозволяє на 120-180 г збагатити ґрунти цинком, на 124-186 г марганцем, на 156-234 г сіркою.

Випробування з використанням 3 л/га рідкого добрива в Фінляндії дозволили за одне використання збільшити врожайність пшениці на 0,35 т/га, ячменю — на 0,9 т/га.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vidpracovani-batarejky-pereroblyatymut-na-ridke-dobryvo-dlya-silhospkultur
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати