Tempo950x100

Tempo300x100

Відродити тваринництво можна тільки за допомогою аграрної науки

Відродити тваринництво можна тільки за допомогою аграрної науки

Про це заявив президент Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзало в рамках Дня фермера, що пройшов на базі в ДП ДГ «Шевченківське» на Київщині, передає прес-служба НААН.

Він нагадав, що галузь зазнала величезних втрат за роки незалежності, зменшивши кількість поголів’я ВРХ у 5 разів, курей – у 4 рази, свиней – у 3 рази, овець — у 6,5 разу. «Сьогодні уряд абсолютно правильно пропонує робити ставку на фермерство. За умови підтримки з боку держави та в плідній співпраці з наукою фермери можуть створювати малі та середні ферми, відновлюючи потенціал галузі», — сказав Ярослав Гадзало.

Він додав, що на сьогодні 49 установ у структурі НААН мають статус племзаводів. У системі академії поголів’я ВРХ налічує 35 тис., корів — 15 тис., серед яких 60% є племінними.

Попри АЧС, поголів’я свиней становить 102% порівняно з минулим роком і налічує 22 тис. голів. Щороку НААН реалізує до 3 тисяч племінного молодняка ВРХ та понад 10 тис. поголів’я поросят, овець та інших тварин. Одним із лідерів є ДП ДГ «Шевченківське», де цього року наблизилися до 8 тисяч літрів молока надоїв. «Ми зробили ставку на покращення властивостей вітчизняного поголів’я: воно витримує кліматичні умови, адаптоване до умов вирощування й утримання. Годі шукати кращого», — закликав президент НААН.

Крім того, науково-конструкторські центри академії розробляють міні-ферми для подальшого постачання в дослідні господарства: «Це наше ноу-хау, аби наука і виробництво рухалися разом. Сьогодні ми ставимо завдання перед науковими центрами – вести авторський супровід фермерів, як це роблять іноземні компанії».

Довідка: ДП ДГ «Шевченківське» має 3956 га земельного банку та спеціалізується на виробництві рослинницької і тваринницької продукції, в тому числі елітного та репродуктивного насіння. Господарство об’єднує 4 підрозділи, елеватор, понад 40 дослідних ділянок науки, молочні та свиноферми, сучасний парк сільгосптехніки.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vidrodyty-tvarynnyctvo-mozhna-tilky-za-dopomohoyu-ahrarnoyi-nauky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН