Tempo950x100

Tempo300x100

Відсьогодні посилився контроль виробників продуктів харчування

Відсьогодні посилився контроль виробників продуктів харчування

За порушення нових правил штрафи для підприємств можуть сягати 70 тис. грн.

Закон був розроблений за допомогою експертів Європейського Союзу. Він призваний створити умови для забезпечення якості та безпеки харчової продукції для споживачів. За словами віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, документ встановлює чіткі, прозорі процедури перевірок.

«Відповідно до оцінки ризиків того чи іншого підприємства, за певною кількістю балів, яку отримає те чи інше підприємство, буде визначатися кількість перевірок протягом року, яка очікуватиме це підприємство, – пояснювала Климпуш-Цинцадзе. – Відповідно до цього рівня ризиків підприємство може мати одну перевірку на рік, може мати чотири перевірки на рік, але про це їм буде повідомлено заздалегідь. Одночасно це означає, що протягом року можна прийти з перевіркою без попередження».

Інспектори Держпродспоживслужби будуть перевіряти підприємства згідно з актом перевірки. Цей документ міститиме вичерпну кількість питань і буде публічним.

Якщо підприємець під час перевірки засвідчить, що дотримується всіх вимог закону, наступного року у нього буде менше перевірок або не буде їх узагалі. Один і той самий інспектор не зможе приходити з перевіркою на одне підприємство.

За порушення закону передбачено жорсткі санкції. Сума штрафу для юридичних осіб може сягати 70 тис. грн. У разі виявлення на виробництві факторів, що становлять небезпеку життю і здоров’ю людей, інспектор може ухвалити рішення про тимчасове припинення виробництва та/обігу харчових продуктів і кормів.

Перевірки, крім випадків аудиту, будуть проводити без попередження. Однак підприємці зможуть самостійно дізнатися, коли чекати інспекторів, на сайті Офісу ефективного регулювання, де вже опубліковані плани перевірок державних органів.

Джерело: landlord.ua

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vidsohodni-posylyvsya-kontrol-vyrobnykiv-produktiv-harchuvannya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати