Відвантаження зерна під загрозою через зупинення роботи залізничних станцій

Відвантаження зерна під загрозою через зупинення роботи залізничних станцій

Члени УКАБ ініціювали звернення до Голови наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» Шевки Аджунер з проханням зустрітись з представниками аграрних асоціацій для вирішення проблем, які виникли в їх роботі  у зв’язку із  зупиненням роботи залізничних станцій по навантаженню зерна, повідомила прес-служба УКАБ.

«Зернові елеватори залежні від роботи залізничних станцій на яких вони розташовані. Їх закриття призведе до порушення ефективного функціонування підприємств всього району, оскільки відсутня економічна альтернатива залізничному транспорту», – йдеться у зверненні. Також наголошується, що поглиблюється проблема невиконання або затримка у виконанні ПАТ «Укрзалізниця» заявок підприємств на подачу вагонів та локомотивів, непрогнозоване підвищення тарифів, зростання часу оборотності вагонів.

Нагадаємо, що у квітні цього року, керівництвом ПАТ «Укрзалізниця» було представлено рейтинг із 177 неефективних, за оцінкою УЗ, станцій по навантаженню зерна, частина з яких має припинити свою роботу, а частина перейти в режим подачі та забирання вагонів за умови накопичення певної кількості заявок на вивезення вантажу. Рейтинг містить станції, на яких здійснюється прийом та відправка с/г продукції підприємствами елеваторного типу.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vidvantazhennya-zerna-pid-zahrozoyu-cherez-zupynennya-roboty-zaliznychnyh-stancij
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати