Tempo950x100

Tempo300x100

Вітчизняна агрокомпанія переходить на безвідходне виробництво при переробці соняшнику

Вітчизняна агрокомпанія переходить на безвідходне виробництво при переробці соняшнику

Про це повідомляє прес-служба компанії, пише agravery.com.

«Під об’єкт нами вже виділена земельна ділянка розміром в 0,35 Га, який розташований на території олієпресового заводу. Таким чином ТЕС буде знаходиться в безпосередній близькості до сировинної бази, існуючих мереж і свердловини з необхідним для ТЕС дебетом води. Плюс до всього вищесказаного, ми вже передбачили наявність кваліфікованого персоналу для забезпечення працездатності ТЕС», — йдеться в повідомленні.

За інформацією, електростанція буде працювати на лушпинні соняшнику. Компанія у процесі переробки соняшнику отримує досить великий відсоток відходів лушпиння (близько 14% від всієї маси насіння соняшнику), який раніше вважався відходами.

«Тепер же, нами будуть придбані і встановлені два парових котелень агрегату, паропродуктивністю 16 тонн / год кожен і один конденсаційний парової турбогенератор електричною потужністю 7 МВт, що створить для нас всі умови для виходу на безвідходне виробництво», — говорять у прес-службі.

Загальна вартість проекту буде відома після отримання документації від проектантів. Висока рентабельність проекту обумовлена ​​діючим на Україні до 2030 року законом, в якому затверджена ціна на «зелений» тариф.

«Як результат, по завершенню будівельних робіт, ми отримуємо безвідходне виробництво при переробці соняшнику, вносимо свою лепту у вирішенні екологічних проблем, отримуємо додатковий дохід при продажу “зеленої” енергії і здатність, при необхідності, перейти на споживання виробленої ТЕС енергії всередині підприємств групи», — резюмують в компанії.

Довідка:

Група компаній «Агроліга» (Agroliga Group) об’єднує ряд компаній середнього бізнесу, які працюють в секторі сільського господарства України. Група компаній обробляє 7,5 тис. га землі, розташованої на сході України в Дворічанському районі Харківської області. Основна продукція – соняшник, соняшникова олія, зерно пшениці та ячменю, кукурудза, рапс, гречка і молоко.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vitchyznyana-ahrokompaniya-perehodyt-na-bezvidhodne-vyrobnyctvo-pry-pererobci-sonyashnyku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати