Вітчизняні аграрії переорієнтовуються на вирощування кукурудзи

Вітчизняні аграрії переорієнтовуються на вирощування кукурудзи

Про це повідомила прес-служба компанії Pro-Consulting.

Загалом, згідно з повідомленням, під кукурудзу у 2019 році відведено 17,86% всіх посівних площ.

Аналітики компанії зазначають, що збільшення посівних площ під кукурудзою пов’язано з низьким урожаєм зернових на основних світових майданчиках, завдяки чому на ринку спостерігається поступове збільшення цін на цю культуру. Ще однією причиною, за словами експертів, є вдалий експорт у 2018-2019 маркетинговому році (липень 2018 – червень 2019), коли Україна збільшила експорт кукурудзи до Європейського Союзу на 96,6% в порівнянні з попереднім маркетинговим роком, до 15,4 мільйона тонн.

«Загалом же, в Україні зазначається переорієнтація структури виробництва зернових культур в напрямку кукурудзи, оскільки ця культура має високу врожайність, стійка до погодних умов і затребувана на міжнародних ринках», – відзначили в прес-службі.

Аналітики компанії також прогнозують зростання обсягів вирощування кукурудзи в Україні у 2019-2020 маркетинговому році. Згідно з прогнозами експертів, при збереженні ситуації на зерновому ринку і стабільного попиту на кукурудзу з боку США, Бразилії та Китаю закупівельні ціни на кукурудзу можуть залишитися незмінними.

«Окремо аналітики виділяють саме ринок Китаю, оскільки на тлі низьких запасів кукурудзи та торговельної війни з США в України є всі шанси значно наростити експорт в цьому напрямку», – підкреслили експерти.

Крім того, серед причин, які можуть вплинути на закупівельні ціни в Україні, аналітики назвали валютні курси та зростання вартості добрив, насіння і пального, оскільки за умови їх подорожчання українські аграрії можуть скоротити посівні площі, що негативно позначиться на кінцевій вартості на внутрішньому ринку.

 

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vitchyznyani-ahrariyi-pereoriyentovuyutsya-na-vyroshchuvannya-kukurudzy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати