Tempo950x100

Tempo300x100

Вітчизняні фермери вдвічі більше страхують свій урожай

Вітчизняні фермери вдвічі більше страхують свій урожай

«Система сільськогосподарського страхування – один з найбільш ефективних інструментів для стабілізації та гарантованості доходів агровиробників, який відповідає сучасним вимогам «зеленого кошика» Світової організації торгівлі. Тож функціонування повноцінної системи агрострахування, в тому числі з державною підтримкою, є одним із стратегічних напрямків розвитку АПК», – зазначила заступник міністра АПК Олена Ковальова.

За інформацією Нацкомфінпослуг ринок агрострахування у 2017 році продемонстрував позитивну динаміку розвитку. Зокрема, протягом 2017 було укладено 15984 договорів страхування сільськогосподарської продукції, що на 48,6% або на 5230 більше ніж у 2016 році. При цьому страховики отримали від агровиробників страхових платежів у розмірі 271,2 млн грн, що на 21,4% або на 47,8 млн грн більше ніж у 2016 році. Загальний розмір відповідальності страховиків за договорами страхування сільськогосподарської продукції на кінець 2017 року становив 7,7 млрд грн, що на 9,1% більше ніж на кінець 2016 року.
Протягом 2017 року страховиками було врегульовано 269 страхових випадків, за якими загальний розмір страхових відшкодувань становив 95,4 млн грн, що на 457,9% або на 78,3 млн грн більше ніж у 2016 році. При цьому 94,3% страхових відшкодувань або 90 млн грн було здійснено за рахунок міжнародних перестраховиків.
Разом з тим у загальній структурі страхового ринку питома вага агрострахування складає лише 0,6%.

«Все більше число країн розглядає страхування сільгоспрослин і тварин в якості важливого інструменту управління ризиками, а субсидії, які надають неринковий вплив на виробництво, скасовуються. Тому очікується, що в майбутньому умовам агрострахування в правилах СОТ буде приділятися більше уваги», – підкреслив член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов.

«Агросектор в Україні – одна з найбільш динамічно розвинених і привабливих для інвесторів галузей національної економіки. Вітчизняні аграрні підприємства мають величезний потенціал для розвитку. Тому, тема аграрного страхування, враховуючи підвищені ризики даного бізнесу, повинна бути однією з основних у аграріїв при плануванні розвитку їх бізнесу. Адже без використання інструментарію агрострахування важко розвивати власні підприємства та керувати стратегією розвитку», – зазначив директор з інновацій та розвитку “Аграрної Агенції АГРОС”,  експерт страхового ринку Володимир Юдін.

За його словами,  кліматичні зміни на земній кулі, що торкнулися і нашу країну, призвели до того, що сільське господарство  все частіше стикається з погодними ризиками, такими як  засуха або ж, навпаки, безжальні на своєму шляху небувалі норми опадів, град.  Погода залишає селян без врожаю, а значить і можливості  подальшого планування розвитку бізнесу, розрахунку з кредиторами і найманими працівниками.

«Зміна клімату ще більше підштовхує аграріїв замислитися над інструментами попередження наслідків для власної справи. Захиститися від впливу можливих погодних ризиків, тим самим створивши собі певну подушку безпеки,  в Україні фермеру успішно допоможе агрострахування. Сьогодні в портфелях українських страховиків існує чимало продуктів, які вони пропонують своїм клієнтам.
Не за горами збирання врожаю, в ході якого можливі будь-які примхи природи – і град, і затяжні зливи, і засуха, і інші перешкоджаючи моменти. Саме тому про страхування свого врожаю слід подумати вже сьогодні», – підкреслив Володимир Юдін.

За його словами, “Аграрна Агенція АГРОС”,  пропонує своїм клієнтам повний комплекс консультаційних послуг ще на етапі укладання договору, а висококваліфіковані фахівці компанії запропонують аграрію умови саме тих страховиків, які підходять саме для його бізнесу.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vitchyznyani-fermery-vdvichi-bilshe-strahuyut-svij-urozhaj
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН