Tempo950x100

Tempo300x100

Вітчизняні маслозаводи виробляють небезпечні фальсифікати

Вітчизняні маслозаводи виробляють небезпечні фальсифікати

Про це «ГолосUA» повідомив голова правління громадської організації “Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів “Споживча довіра” Максим Гончар.

Роки дії мораторію на перевірку харчових продуктів в Україні призвели до великих зловживань, і відсоток фальсифікату вершкового масла в Україні зростає, зазначив експерт.

«Ми перевірили 49 торгових марок вершкового масла від 35 українських виробників і знайшли 33 види фальсифікату. При цьому марка вершкового масла нібито виробництва Білорусі виявилася також фальсифікованою. У 2017 році у 34-х перевірених нами українських виробників вершкового масла було виявлено до 40% фальсифікату. Відсоток фальсифікату вершкового масла в Україні зростає. Ми робимо дослідження на жири немолочного походження. Знаходимо в згущеному молоці діоксид титану, знаходимо замінник цукру, який дітям категорично заборонено», – пояснив спеціаліст.

За словами М. Гончара, Брусилівський і Богодухівський маслозаводи з року в рік виробляють фальсифікати, які «живуть» і присутні на прилавках українських регіонів.

«В даний час ми працюємо з командами юристів з підготовки позовів до цих підприємств. Будемо від слів переходити до справи. Такі заводи працювати в Україні не повинні», – заявив експерт.

Нагадаємо, в Україні набув чинності закон «Про державний контроль за додержанням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». З початку квітня 2018 року інспектори почали контролювати продукти тваринного походження для українських столів за європейськими стандартами.

 

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vitchyznyani-maslozavody-vyroblyayut-nebezpechni-falsyfikaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати