Tempo950x100

Tempo300x100

Вітчизняні сировари не можуть збути свою продукцію

Вітчизняні сировари не можуть збути свою продукцію

Схеми експорту сирного продукту руйнуються, а продавати за новими стає невигідно через дуже низьку ціну. Тому виробництво товару доводиться скорочувати, а надлишки молока перенаправляти на низькорентабельну сушку, повідомляє infagro.com.ua.

У той же час виробники справжніх сирів гострих проблем не відчувають. Провідні оператори навіть наважуються збільшувати ціни, хоча рентабельність їхнього бізнесу і так досить висока. Піднімають ціни тільки потужні гравці, а дрібні і середні в боротьбі за місце на полиці змушені стимулювати продажі, знижуючи ціни. Так що ціновий діапазон на ринку дуже широкий: традиційні сири типу «Російський» заводи пропонують дистриб’юторам по 125—155 грн/кг. Безпосередньо в мережі такі сири поставляються по 145—170 грн/кг.

У квітні проблеми з експортом сирних продуктів ще не позначилися на обсязі зовнішньої торгівлі. Передбачалося продати близько 2,5 тис. т, а насправді вдалося вивезти 3,8 тис. т, що майже дорівнює експорту в безпроблемному квітні минулого року. Правда ціни цього експорту істотно впали, вже є продажі і по 1800 USD/т. Звичайно і Казахстан, один з найбільших покупців, відразу відреагував на проблему українських експортерів сирних продуктів, знизивши ціну попиту навіть для постійних постачальників до рівня близько 2200 USD/т.

У травні експорт сирних продуктів значно скоротиться, а обсяги зовнішніх продажів справжніх сирів залишаться відносно стабільними.

Імпорт сиру збільшиться, адже польський сир Гауда/Едам зараз можна придбати приблизно за 113 грн/кг. У порівнянні з вітчизняною продукцією це дуже конкурентна ціна.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vitchyznyani-syrovary-ne-mozhut-zbuty-svoyu-produkciyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати