Tempo950x100

Tempo300x100

Вітчизняні сири дорожче імпортних

Вітчизняні сири дорожче імпортних

Про це пише ІНФАГРО.

Обсяги реалізації зараз залишаються на рівні минулого року.  Не останню роль зіграло рішення виробників відчутно збільшити ціни під осінню торгівлю.  Вартість сировини виросла, але і конкуренція загострилася: з одного боку, значно зріс імпорт недорогих європейських сирів, з іншого боку, виробники сирних продуктів в поточному році вимушено наростили виробництво справжнього, хоча і кормового сиру.

Проте у вересні більшість виробників сирів підняли ціни на свою продукцію.  У великому опті дистриб’юторам вони пропонують традиційні сири типу «Російський» вже не нижче 150 грн/кг.

Якщо перевести цю ціну в експортну, то виходить, що потрібно продавати сир по 5000 USD/т (правда, пропонують ще по 4500 USD/т).  У той же час в Європі сири Гауда / Едам без проблем можна придбати по 3500 USD/т.  Приклавши трохи зусиль, трейдер або той же дистриб’ютор на вході після розмитнення товару отримує сир по 110 грн/кг.  Розрахунок нехитрий, вибір торговців очевидний.

Експорт сиру, хоч він і виріс минулого місяця, все одно залишається мізерним і вже сильно поступається за обсягом імпорту.  У серпні з України вивезли 500 тонн твердого сиру, а ввезли (тільки легально) 720 т, ще стільки ж завезли «білих» сирів.  Крім того, імпорт плавленого сиру виріс до 430 тонн.  Так що навряд чи зараз Україну можна назвати експортером сиру.

Найближчим часом кардинальних змін у зовнішній торгівлі і сирами, і сирними продуктами, не буде.  Імпорт сирів продовжить рости.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vitchyznyani-syry-dorozhche-importnyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати