Tempo950x100

Tempo300x100

Вітчизняний виробник курятини визнав, що зливає “криваві відходи”

Вітчизняний виробник курятини визнав, що зливає “криваві відходи”

“Володимир-Волинська птахофабрика” скидає “криваві відходи” у відкритий ґрунт, передає УНН.

Наприкінці минулого тижня активісти зафільмували потік викидів рідких відходів червоного кольору на території Володимир-Волинського району. Нечистоти ведуть до відстійників ПрАТ “Володимир-Волинська птахофабрика”.

Жителі району підтверджують, що відходи потрапляють у підземні води, і через місцеве озеро забруднюють навколишнє середовище, загрожуючи життю та здоров’ю.

“Після купання в цьому озері почали хворіти люди, і воно не є дивним, так як всі ці відходи стікають прямо в землю. Звідти можуть потрапляти в ґрунтові води і вести до озера”, – каже житель Володимира-Волинського Тарас Сватко.

У “Володимир-Волинській птахофабриці” спочатку мовчали, а потім визнали: викиди кривавих відходів червоного кольору сформувалися внаслідок діяльності компанії.

“Частинки крові, незначний процент, вона все ж таки містить”, – заявив юрист компанії Михайло Чуб, який водночас переконує, що порушень немає.

Втім, місцеві жителі, як і влада — іншої думки. За фактом забруднення земель району Володимир-Волинська прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Розслідування справи перебуває на контролі керівництва прокуратури Волинської області, а до першочергових слідчих дій залучені фахівці Державної екологічної інспекції в області.

Якщо екологи встановлять факт забруднення навколишнього середовища, на “Володимир-Волинську птахофабрику” накладуть штрафні санкції.

“Володимир-Волинська птахофабрика” виробляє курятину ТМ “Епікур”, а сама компанія, за даними офіційних реєстрів, належить до групи компаній “Опенмайнд”, де серед співзасновників – родичі колишнього народного депутата Михайла Добкіна.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vitchyznyanyj-vyrobnyk-kuryatyny-vyznav-shcho-zlyvaye-kryvavi-vidhody
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати