Tempo950x100

Tempo300x100

Вівцям роблять томографію, щоб визначити якість майбутнього стейка

Вівцям роблять томографію, щоб визначити якість майбутнього стейка

Дослідники з Ради з розвитку сільського господарства і садівництва (AHDB) і Шотландського сільського коледжу (SRC) проводять дослідження, щоб з’ясувати, чи можна за допомогою КТ-сканера визначити, які з тварин будуть виробляти найкраще м’ясо, повідомляє The telegraph, пише agroday.com.ua.

Метод не завдає шкоди тваринам і вимірює в їх тілі вміст жиру і м’язової маси. Після цього для розмноження будуть обрані тільки особини з найбільш здоровими генами.

Кірсті Маклін, менеджер підрозділу КТ-сканування SRC, стверджує, що КТ-машини досить точні, щоб виміряти все: від довжини хребта, до області очних м’язів і внутрішньом’язових рівнів жиру, а все це враховується при розробці способів виробництва м’яса з найкращими смаковими якостями.

«Потім ми можемо надати заводчикам оцінку цих характеристик, щоб допомогти вибрати кращу породу для розведення і, в кінцевому підсумку, отримати кращий за якістю продукт, який потрапить на нашу тарілку», – говорить Маклін.

За словами Кіма Метьюза, голови підрозділу тваринництва і якості продукції в AHDB, сільськогосподарське співтовариство невпинно працює над забезпеченням кращої і стійкої якості.

«Наша робота, спрямована на надання генетичних оцінок, дозволить галузі стати більш ефективною і забезпечити виробництво високоякісної продукції», – говорить він.

На сьогоднішній день в галузі вже використовуються такі технології, як аналіз відеозображення, який допомагає виявляти і кількісно визначати склад туші і розподіл м’яса, але нові скани дозволяють проводити аналогічні тести на живих тваринах.

ADHB була створена в 2008 році для підтримки м’ясної і тваринницької галузі, молочної та картопляної промисловості, а також зернових і олійних культур в Великобританії.

Перегляди: 25
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vivcyam-roblyat-tomohrafiyu-shchob-vyznachyty-yakist-majbutnoho-stejka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН