Tempo950x100

Tempo300x100

Вівцям роблять томографію, щоб визначити якість майбутнього стейка

Вівцям роблять томографію, щоб визначити якість майбутнього стейка

Дослідники з Ради з розвитку сільського господарства і садівництва (AHDB) і Шотландського сільського коледжу (SRC) проводять дослідження, щоб з’ясувати, чи можна за допомогою КТ-сканера визначити, які з тварин будуть виробляти найкраще м’ясо, повідомляє The telegraph, пише agroday.com.ua.

Метод не завдає шкоди тваринам і вимірює в їх тілі вміст жиру і м’язової маси. Після цього для розмноження будуть обрані тільки особини з найбільш здоровими генами.

Кірсті Маклін, менеджер підрозділу КТ-сканування SRC, стверджує, що КТ-машини досить точні, щоб виміряти все: від довжини хребта, до області очних м’язів і внутрішньом’язових рівнів жиру, а все це враховується при розробці способів виробництва м’яса з найкращими смаковими якостями.

«Потім ми можемо надати заводчикам оцінку цих характеристик, щоб допомогти вибрати кращу породу для розведення і, в кінцевому підсумку, отримати кращий за якістю продукт, який потрапить на нашу тарілку», – говорить Маклін.

За словами Кіма Метьюза, голови підрозділу тваринництва і якості продукції в AHDB, сільськогосподарське співтовариство невпинно працює над забезпеченням кращої і стійкої якості.

«Наша робота, спрямована на надання генетичних оцінок, дозволить галузі стати більш ефективною і забезпечити виробництво високоякісної продукції», – говорить він.

На сьогоднішній день в галузі вже використовуються такі технології, як аналіз відеозображення, який допомагає виявляти і кількісно визначати склад туші і розподіл м’яса, але нові скани дозволяють проводити аналогічні тести на живих тваринах.

ADHB була створена в 2008 році для підтримки м’ясної і тваринницької галузі, молочної та картопляної промисловості, а також зернових і олійних культур в Великобританії.

Перегляди: 25
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vivcyam-roblyat-tomohrafiyu-shchob-vyznachyty-yakist-majbutnoho-stejka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати