Tempo950x100

Tempo300x100

Влада України закриває очі на зростання продуктової контрабанди з ЄС

Влада України закриває очі на зростання продуктової контрабанди з ЄС

Про це в коментарі УНН заявив заступник виконавчого директора Союзу споживачів України Михайло Шарков.

“Як правило — це контрабанда, за яку ніхто не платить податки. Це одна сторона медалі. Друга — ніхто не знає, чим може обернутися вживання такого товару. Ми не знаємо, чи пройшов він сертифікацію, чи має дозвіл на продаж. Якість таких товарів визначити неможливо. у зв’язку з тим, що наша Держпродпотребслужба і влада „закрили на це очі“ (на проблему якості продуктів харчування — ред.) сьогодні такі товари можна без проблем придбати в інтернеті, на ринку і навіть у вітчизняних торгових мережах”, — розповів він.

Також на українському ринку представлені псевдотовари з ЄС, розповів експерт.

“Не варто вірити етикетці товару, на якій вказано, що його привезли з ЄС. Це може бути товар, який насправді зроблений в Україні кустарним методом — в якомусь підвалі”, — пояснив він.

У зв’язку з відсутністю системного контролю, купуючи продукти, український споживач може розраховувати тільки на самого себе, підкреслив М.Шарков.

“Наштовхнутися на неякісний товар можна як в інтернеті, так і в офіційних торговельних мережах. Тому варто уважно вивчати об’єкти, куплені товари — дивитися на упаковку, звертати увагу на склад, запах і термін придатності товару. На жаль, в українських реаліях потрібно сподіватися тільки на самого себе”, — резюмував він.

Нагадаємо, раніше ситуацію з продажем продуктів харчування з ЄС в Україні прокоментував експерт Олексій Дорошенко. За його словами, такий “новий бізнес” — найяскравіше підтвердження того факту, що продукти в Європі не завжди дорожчі, ніж у нас. Часом все навіть навпаки, говорить він.

Також, як наголосив експерт, до появи подібної “продуктової контрабанди” з ЄС привів спад економіки і купівельної спроможності в Україні.

При цьому, на думку депутата Сергія Тригубенка, знайти крайнього і винного в разі харчового отруєння “європейськими паштетами або сирами”, сьогодні неможливо.

“Винен буде завжди тільки сам покупець, який пішов на ризик, купив прострочений товар з рук, вважаючи, що етикетка іноземною мовою гарантує йому якість. До відповідальності за продаж зіпсованого польського сиру або грецьких оливок в Інтернеті залучити неможливо. Чеків за такі покупки ніхто не дає. І довести покупку товару — неможливо”, – зазначив він, застерігаючи українців від ризикованих покупок.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vlada-ukrayiny-zakryvaye-ochi-na-zrostannya-produktovoyi-kontrabandy-z-yes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати