Tempo950x100

Tempo300x100

Влада зайнялася проблемами селян при здачі молока на переробку

Влада зайнялася проблемами селян при здачі молока на переробку

“Прем’єр-міністр доручив спільно з міністерствами та провідними асоціаціями молочників України знайти механізм вирішення проблемних питань селян – індивідуальних виробників молока”, – сказав Кубів, передає БизнесЦензор.

Мова йде про проблеми селян при здачі молока на переробні підприємства, а також з одержанням ними субсидій.

За інформацією галузевих асоціацій молочників, а також профільних міністерств, зараз більшість селян змушені здавати сире молоко посередникам і за меншою ціною, ніж її приймає переробне спеціалізоване підприємство. Тому ускладнюється контроль якості сирого молока та визначення його собівартості, а також формується тіньовий ринок заготівлі молочної продукції одноосібних фермерів.

Крім того, в силу специфіки методології розрахунку доходу селянські господарства повинні включити всю суму від продажу молока у свій дохід, що впливає на розмір субсидії на оплату послуг ЖКГ.

“У той же час повне виключення цього доходу може негативно вплинути на деякі такі господарства. Тому необхідно спільно з Мінагрополітики розробити методику обліку доходу для обчислення субсидії, щоб цей інструмент був спрямований на захист саме неспроможного домогосподарства при оплаті комунальних послуг”, – зазначив у ході наради заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

За інформацією асоціації молочників врегулювання зазначених проблемних питань дозволить одноосібним фермерам отримати можливість здавати продукцію своїх господарств безпосередньо переробним підприємствам.

У профільних асоціаціях молочників також переконані, що в разі позитивного рішення названих проблем одноосібних фермерів на переробні підприємства додатково надійде близько 1,5-2 млн тонн сирого молока. Крім того, переконані в асоціаціях, переробні підприємства забезпечать кращий контроль якості молока і правильне формування собівартості для виробництва кінцевої продукції. За їх оцінками, додаткові надходження до бюджету можуть скласти до 1,5-2 млрд грн на рік.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vlada-zajnyalasya-problemamy-selyan-pry-zdachi-moloka-na-pererobku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати