Tempo950x100

Tempo300x100

Власна майстерня шоколаду окупиться за рік

Власна майстерня шоколаду окупиться за рік

Про це повідомила експерт Вікторія Христенко, пише landlord.ua.

«Шоколадну майстерню можна відкрити по франчайзингу. За 15 тисяч можна навити персонал, розробити дизайн інтер’єру, забезпечити програмним забезпеченням. І отримати підтримку проекту на майбутнє, — каже Христенко. — Ще від 500 тисяч до 1 мільйона гривень треба вкласти в обладнання, меблі та ремонт приміщення. Найшвидше відкрили майстерню шоколаду в Тернополі, всього за 10 днів. Зазвичай на відкриття йде кілька місяців. Людина отримує повністю готовий бізнес»

Перш ніж відкривати шоколадну майстерню підприємцям радять знайти місце.

«Це має бути прохідна вулиця, де ходить не менше кількох тисяч людей. Вимоги до цього дуже суворі, бо шоколад, а особливо шоколадні цукерки мають невеликий термін придатності», — каже експерт.

Власники майстерень купують у дилерів цукерки ручної роботи, шоколадні фігурки, каву зі знижкою у 40 %, продають по ринковій ціні. На цьому й заробляють. Середній чек близько 100 гривень, приміром невеличка філіжанка гарячого шоколаду з червоним перцем обійдеться у 25 гривень.

«Шоколад ми закуповуємо у Бельгії. Маємо власний рецепт приготування, який ніде не розповсюджуємо. Із нього робимо картини і різні шоколадні фігурки. Найоригінальніші замовлення робили взимку. Чоловік замовив Діда Мороза висотою1,5 . Із шоколаду також виготовляли Львівську ратушу. Замовлення обійшлося близько двох тисяч гривень.»

Христенко каже, такі майстерні не потребують реклами і розкручування.

«У Львові до майстерні шоколаду ходять від 3 до 5 тисяч відвідувачів щоденно, бо розташована в зручному місці», — додала вона.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vlasna-majsternya-shokoladu-okupytsya-za-rik
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати