Tempo950x100

Tempo300x100

Власник «Епіцентру» готується отримати контроль над компанією «Чумак»

Власник «Епіцентру» готується отримати контроль над компанією «Чумак»

Один з найбільших виробників кетчупів в Україні «Чумак» (Каховка, Херсонська область) 3 липня повідомив про появу в компанії нового мажоритарного акціонера. Ним стало ТОВ «Компанія «Чумак», яке сконцентрувало 50,096% акцій ПРАТ, пише khersonline.net.

До цього практично всі акції (99,999%) належали кіпрській Chumak Holdings Limited. ТОВ «Компанія «Чумак» була заснована зовсім недавно, в серпні 2017 року, її статутний капітал становить 1,81 млрд грн. Цю структуру заснувала інвесткомпанія Dragon Capital чеського інвестбанкіра Томаша Фіали.

Як зазначає видання, на перший погляд відбулися перестановки виглядають чистою формальністю. Один з акціонерів — компанія East Capital не приховувала, що має намір при зручному випадку перепродати компанію. Тому, коли в лютому 2018 року Dragon Capital отримав від Антимонопольного комітету для свого ТОВ «Компанія «Чумак» дозвіл на концентрацію понад 50% у капіталі материнського «Чумака», спостерігачі розцінювали це як давно намічений вихід зі спільного проекту East Capital, і оформлення одноосібного контролю над компанією з боку Dragon Capital.

Проте, як з’ясував «Олігарх», Фіала діє в парі з партнером — депутатом Верховної Ради Олександром Герегою, власником «Епіцентр К». Як з’ясувало видання, «Епіцентр К» став міноритарним засновником ТОВ «Компанія «Чумак» з 2,37% (решта 97,63% знаходяться у компаній Фіали Dragon Capital і «Полидромос»).

Довідка. «Епіцентр К» оперує мережею гіпермаркетів. Також компанія обробляє понад 110 тис. га. Земельний фонд зосереджений в Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Вінницькій і Київській областях. Мажоритарними власниками компанії є Олександр і Галина Герега.

«Чумак» створено шведською компанією South Food спільно з кількома херсонськими заводами в 1996 році. Виробляє кетчупи, соуси, томатний сік, томатну пасту, майонез, рослинна олія, консервовані овочі, макаронні вироби. Компанія завершила 2017 рік з чистим прибутком 29,84 млн грн проти 167,6 млн грн чистого збитку в 2016 році.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vlasnyk-epicentru-hotuyetsya-otrymaty-kontrol-nad-kompaniyeyu-chumak
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати