Tempo950x100

Tempo300x100

Власник компанії Nemiroff став співвласником агрохолдингу “Росток”

Власник компанії Nemiroff став співвласником агрохолдингу “Росток”

Згідно з даними АМКУ, концентрація була здійснена ще 4 червня 2019 року без видачі відповідного дозволу, з огляду на це, 9 жовтня Антимонопольний комітет почав справу про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передає БизнесЦензор.

За даними Комітету, Rostok Agroinvest Limited управляє корпоративними правами суб’єктів господарювання, зокрема що входять до складу групи “Росток”. На момент здійснення концентрації кінцевим бенефіціарним власником групи був Віктор Купавцев.

Samoran Investments управляє корпоративними правами суб’єктів господарювання та не здійснює діяльності на території України. Кінцевим бенефіціарним власником компанії є Яків Грибов. Разом з Белою Фінкельштейн він займається консультуванням з питань комерційної діяльності та управління.

Вони пов’язані відносинами контролю з резидентами України, які займаються виробництвом виробів з бетону для будівництва, будівництвом житлових і нежитлових будівель, оптовою торгівлею деталями для автотранспортних засобів та іншими напрямками.

Грибів, Фінкельштейн та Анатолій Кіпіш також спільно контролюють резидентів України, які займаються виробництвом та реалізацією горілки і лікеро-горілчаних напоїв (Nemiroff Vodka Ltd), соєвої олії (весь обсяг якого йде на експорт) і продуктів переробки сої, їх оптовою реалізацією на території України і за її межами та ін.

Як повідомлялося, в листопаді 2018 року суд передав активи агрохолдингу “Росток-Холдинг” в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Власники агрохолдингу визнали такі дії незаконними і оскаржують їх у судах.

За даними юриста фірми Kinstellar Костянтина Лікарчука, обшуки на підприємствах групи пов’язані з розслідуванням щодо бенефіціарів компанії, яких підозрюють у незаконному заволодінні коштами Якова Грибова (український бізнесмен, співзасновник компанії Nemiroff).

ТОВ “Росток-Холдинг”, створене в 2010 році, є вертикально-інтегрованою агропромисловою групою. Спеціалізується на вирощуванні і реалізації зернових культур, виробництві, переробці та продажу молочної продукції.

До його складу входять п’ять тваринницьких ферм, три елеваторних комплекси потужністю зберігання 104 тис. тонн, торгові компанії. Земельний банк групи становить близько 60 тис. га.

Власники агрохолдингу – Віктор Купавцев і Віктор Кияновський.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vlasnyk-kompaniyi-nemiroff-stav-spivvlasnykom-ahroholdynhu-rostok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати