Tempo950x100

Tempo300x100

Власник “Нашої ряби”про дотації: хто мало платить, той і отримує мало

Власник “Нашої ряби”про дотації: хто мало платить, той і отримує мало

У першому півріччі 2017 року це була найбільша держдотація, отримана аграріями, пише НВ

“Дивіться, це не дотації. Це не гроші, які забрали у когось. Це ПДВ, який компанія заплатила в бюджет. Частину того, що ти заплатив, ти маєш право повернути. І якщо заплатив багато, то і отримуєш багато”, – заявив він.

Водночас Косюк не відповів прямо на питання, чи вважає він справедливим, що така велика компанія як МХП (чистий прибуток компанії минулого року склав $69 млн – ред.) отримала більшу частину агродотацій.

“А як повинно бути? Нікому не давати? Або написати в законі “дати дотацію всім, крім Косюка”? Так потрібно було прописати закон? А як тоді бути з рівностю умов для бізнесу?”, – обурився мільйонер.

За його словами “хто мало платить, той і отримує мало”.

“Тому розмови про те, що нам взяли і заплатили гроші Януковича у вигляді дотації – це від лукавого”, – наголосив Косюк.

Він також заявив, що повернення МХП понад 800 млн грн ПДВ не пов’язане з його роботою в Адміністрації президента України, як заявляв нардеп від Блоку Петра Порошенко Сергій Лещенко.

“Нісенітниця. Абсолютна нісенітниця. Лещенко нехай подивиться уважніше на те, як це було. Від того, що я був там, нічого не змінилося. Динаміка була звичайною. Зростав експорт і збільшувалося повернення ПДВ”, – сказав бізнесмен.

Він також зазначив, що значну частину ПДВ держава повернула з великих капіталовкладень, які були зроблені в останній проект, – Вінницьку птахофабрику.

“Інвестиції склали близько $1 млрд. І той ПДВ теж повертався”, – сказав Косюк.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vlasnyk-nashoyi-ryabypro-dotaciyi-hto-malo-platyt-toj-i-otrymuye-malo
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати