Tempo950x100

Tempo300x100

Власники корів почали частіше реєструвати молодняк

Власники корів почали частіше реєструвати молодняк

За даними державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», частка приплоду ВРХ у першому кварталі 2018 року зросла вп’ятеро. Так, торік цей показник збільшився з 9% до 45%. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, пише agro-business.com.ua.

За словами Мартинюка, це означає, що населення почало реєструвати телят, і тепер держава має більш чітку і коректну картину стану галузі.

Чиновник зауважив, що реєстрація молодняка пожвавилася через програму відшкодування на утримання телят та корів з державного бюджету. Ідентифікація поголів’я є обов’язкової умовою отримання такої дотації. Як відомо, за телят виплачують 2500 гривень для населення та 1500 гривень для юридичних осіб. При цьому вартість ідентифікації – 34 гривні для населення.

Мартинюк також додав, що торік кількість фермерських господарств збільшилася майже на півтисячі. У Мінагрополітики вважають, що більшість з них – це уже існуючі господарства, які легалізували свій статус. Причина – в програмах державної підтримки, де обов’язкова вимога до аплікантів – офіційний статус фермерського господарства та коректно оформлені земельні ділянки у власності чи у користуванні.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vlasnyky-koriv-pochaly-chastishe-reyestruvaty-molodnyak
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати