Власники паїв незадоволені ціною оренди землі

Власники паїв незадоволені ціною оренди землі

Про це свідчать дані дослідження Всеукраїнської асоціації пайовиків, розповідає на сторінці у Facebook член правління асоціації Михайло Апостол, пише agropolit.com.

Протягом червня поточного року активісти Всеукраїнської асоціації пайовиків провели анкетне опитування серед 1500 власників земельних паїв Брусилівського, Коростишівського, Черняхівського , Хорошівського, Радомишльського та Малинського районів Житомирської області. Активісти цікавилися рівнем задоволеності селян платою за оренду їх земельних паїв, доступністю селян до належного правового захисту їх прав як власників землі.

За даними асоціації, непрозорість у формуванні ціни оренди, відсутність реальної конкуренції на селі між орендарями призводить до того, що окремі селяни отримають не більше 300 гривень в рік за оренду належного їм земельного паю. Пайовики не мають правового захисту у питаннях землеволодіння (оформлення договору оренди, спадщини, розірвання угод, винесення меж та інше).

Цікаво знати, що в Україні у 2017 році середній розмір плати за оренду одного гектара сільськогосподарської землі склав всього 1369 гривень (41 євро), – йдеться у повідомленні.

На думку Асоціації, такий стан орендних платежів є вкрай низьким та не відображає реальної вартості земельних паїв, яка має бути не нижчим 3700 гривен на гектар.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vlasnyky-payiv-nezadovoleni-cinoyu-orendy-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати