Tempo950x100

Tempo300x100

Внутрішній ринок зернових культур в очікуванні зростання цін

Внутрішній ринок зернових культур в очікуванні зростання цін

Якщо на споті зернова переважно дорожчала як в Європі, так і в США на тлі повідомлень про скорочення запасів в Росії та низької якості врожаю в Аргентині через проливні дощі, то на основних біржових майданчиках в Чікаго і Парижі пшеничні котирування як за найближчим, грудневим ф’ючерсом, так і за наступним, березневим, протягом тижня зазнали подекуди відчутних втрат, повідомляє ПроАгроГруп.

Дещо інша ситуація панувала на світовому ринку кукурудзи. В США за тиждень зернова дешевшала як на споті, так і на біржі. Тим часом у Європі, перш за все у ЄС, експортні ціни на кукурудзу на фізичному ринку зросли, як зросли і котирування січневих ф’ючерсів зернової в Парижі.

Внутрішній ринок основних зернових культур минулого тижня залишався практично стабільним, затиснутий в подвійні лещата, з одного боку, поточної кон’юнктури світового ринку і не надто активного попиту імпортерів, а з іншого – стримування пропозицій якісного зерна (перш за все – пшениці і ячменю) виробниками в очікуванні зростання цін і наявних проблем внутрішніх зернових перевезень. Через це, для прикладу, ціни попиту на високопротеїнову пшеницю і фуражний ячмінь на базисі EXW протягом останніх півтора місяців залишаються без будь-яких змін.

Детальніше читайте в аналітиці від компанії “ПроАгроГруп”

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vnutrishnij-rynok-zernovyh-kultur-v-ochikuvanni-zrostannya-cin
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати