Tempo950x100

Tempo300x100

“Водні ворота України” поєднають Херсонщину з Гомельщиною

“Водні ворота України” поєднають Херсонщину з Гомельщиною

Цього року генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський презентував учасникам форуму нові інвестиційні плани компанії з розвитку логістики в Україні. На сьогодні компанія  «НІБУЛОН» – лідер України з експорту сільгосппродукції.  Отож підприємство має можливість забезпечувати потреби Білорусі  в якісній сільгосппродукції, що доставлятиметься водним транспортом. І не останню роль у реалізації цих інвестиційних планів відіграє Херсонщина.

Першочерговим завданням для успішної реалізації цього проекту є відновлення повноцінної роботи судноплавного шляху Е-40 і річкових перевезень на маршруті Балтійське море – Гданськ – Дніпро – Чорне море, а саме: виконання днопоглиблювальних  робіт на лімітуючих перекатах Дніпровського і Дніпродзержинського водосховищах та збільшення габаритів водного шляху на ділянці Київська ГЕС  – Нижні Жари, необхідного для проходу суден класу  «ріка-море».

За підрахунками спеціалістів, потенційний товарообіг між Україною та Білоруссю становить 10 млн тонн. Зокрема з України в Білорусь можна постачати водним транспортом зерно і зернопродукти, олійні культури і шрот, універсальні контейнери, будівельні матеріали (пісок, глина, гравій, гіпсові), овочі, фрукти і соки. В Україні користуються попитом білоруські продукти нафтопереробки,  калійні, азотні та інші мінеральні добрива, шини, продукція деревообробної промисловості, сільгосптехніка, трактори, легкові та вантажні автомобілі.

Результатом роботи форуму стало підписання меморандуму про співробітництво та партнерство між Херсонською обласною державною адміністрацією, Гомельським обласним виконавчим комітетом та компанією «НІБУЛОН».

«Республіка Білорусь є сьогодні промисловою державою, ми не маємо своїх корисних копалин, виходу в море, тому у нас розвинута оброблювальна промисловість, нам треба завезти сировину, оброблювати її та отримати готовий продукт. Тому ми сьогодні шукаємо шляхи виходу в море, для нас це сьогодні дуже важливо. А чим довше водний шлях руху товару, тим дешевша логістика. Тому для нас дуже важливим є вихід у Чорне море, адже тоді  наша продукція буде конкурентоспроможною на всіх ринках світу», – зазначив Голова Гомельського обласного виконавчого комітету Володимир Дворнік.

Андрій Гордєєв, голова Херсонської ОДА, на своїй сторінці у Фейбуці вже прокоментував історичність події: «Будуємо “Водні ворота України” спільно з компанією “Нібулон” і поєднуємо дві держави – Україну з Білоруссю, Херсонщину з Гомельщиною. Відновлення водного шляху Е-40 значно спростить торгівлю між Україною і Білоруссю, дозволить вивільнити від вантажного автотранспорту обласні центри, що розташовані на річці Дніпро.”Водні ворота України” відкриє для нас нові перспективи і можливості для розвитку, сприятиме налагодженню торгових зв’язків з іншими країнами».

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vodni-vorota-ukrayiny-poyednayut-hersonshchynu-z-homelshchynoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати