Tempo950x100

Tempo300x100

Володимир Гройсман анонсував передачу землі об’єднаним територіальним громадам

Володимир Гройсман анонсував передачу землі об’єднаним територіальним громадам

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Я дам доручення Держгеокадастру відвести і передати всю землю в управління об’єднаним територіальним громадам. Нам не треба для цього жодних змін до законів. Це означає, що буквально з лютого всі об’єднані громади зможуть розпочати проектування територій, які вони хочуть отримати у власність, а Держгеокадастр отримає від мене доручення передати їм цю землю”, – сказав він.

Прем’єр також уточнив, що держава профінансує проекти відведення таких земель.

“Об’єднані територіальні громади управляють своєю територією лише в межах населених пунктів. За їхніми межами землею, яка в принципі має належати громадам, управляє держава. Голови об’єднаних громад ставлять питання про те, щоб повністю передати землю в управління цих громад”, – пояснив прем’єр-міністр.

Він нагадав, що в парламенті точаться дискусії із цього приводу, проте остаточного рішення народні депутати не дійшли.

“Спільно з Мінагрополітики та Держгеокадастром ми знайшли рішення, яке не потребує змін до законодавства”, – зазначив В.Гройсман.

Глава уряду уточнив: “Я також дам доручення Держгеокадастру погоджувати розподіл землі, яка нині перебуває за межами об’єднаних громад, але в управлінні цього відомства, лише з радою об’єднаних громад”.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/volodymyr-hrojsman-anonsuvav-peredachu-zemli-obyednanym-terytorialnym-hromadam
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати