Tempo950x100

Tempo300x100

Володимир Гройсман ініціює прискорення запуску експортно-кредитного агентства

Володимир Гройсман ініціює прискорення запуску експортно-кредитного агентства

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює прискорення запуску експортно-кредитного агентства, яке має стати ефективним інструментом підтримки українського експорту, передусім сегменту продукції з додатковою вартістю. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Прем’єр-міністр нагадав, що наразі українські виробники освоюють нові ринки фактично самостійно. Разом з тим, запуск інструментів підтримки експортерів дозволить не тільки розширити географію поставок продукції, а й наростити обсяги виробництва, що у свою чергу стане точкою зростання економіки.

При цьому Глава Уряду звернув увагу на те, що розпочинати роботу з підтримки експортерів потрібно якомога швидше – прозоро, зрозуміло і для початку на рівні ключових галузевих виробництв. «Таким чином ми збільшимо обсяги виробництва, а наші міжнародні партнери будуть дивитися на нас по-іншому», – сказав Володимир Гройсман.

Він запропонував вже до кінця січня 2018 року визначити основні параметри роботи ЕКА, а саме – визначити календарний графік запуску агентства та його програмних продуктів, окреслити орієнтовний фінансовий ресурс на 2018-2020 роки з огляду на середньострокове планування, запропонувати формулу переговорів з міжнародними фінансовими організаціями щодо підтримки агентства.

«До кінця січня видаємо відповіді на всі ці питання. Прошу також (урядовців та народних депутатів) об’єднатися, аби ми змогли знайти спільні рішення та точки зростання», – додав Володимир Гройсман.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/volodymyr-hrojsman-iniciyuye-pryskorennya-zapusku-eksportno-kredytnoho-ahentstva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати