Tempo950x100

Tempo300x100

Володимир Гройсман пообіцяв прорив в агросекторі

Володимир Гройсман пообіцяв прорив в агросекторі

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

«Цього року ми будемо мати інструменти для якісного прориву в агросфері. Причому рішення вже ухвалені», – зазначив Прем’єр-міністр.

Він пояснив, що йдеться про програми прямої підтримки фермерів, компенсації вартості будівництва нових молочно-товарних ферм та здешевлення кредитів на таке будівництво, компенсації вартості сільськогосподарського обладнання вітчизняного виробництва, а також розстрочки по сплаті ПДВ при імпорті унікального обладнання та технологічних ліній.

“Так буде цього року. Це дасть можливість швидко нарощувати поголів’я, обсяги виробництва. Інтерес (до цих програм) є”, – сказав Володимир Гройсман».

Довідка:

У середині січня 2018 року Кабінет Міністрів України остаточно погодив механізми підтримки агровиробників, передусім тваринницького напрямку, і розраховує, що застосування всіх напрацьованих рішень дозволить вже цього року суттєво наростити кількість молочно-товарних комплексів, фермерських господарств, поголів’я великої рогатої худоби, обсяги виробництва молока та іншої агропродукції. Як підкреслював Глава Уряду, йдеться, передусім, про стимули для середнього агробізнесу – як в сегменті рослинництва, так і в сегменті тваринництва. За пропозицією Уряду, загальний ресурс, виділений на підтримку тваринництва, цього року становитиме 4 млрд грн. Кошти направлятимуть передусім на підтримку будівництва нових ферм та комплексів – або на здешевлення кредитів на будівництво, або на компенсацію частини власних коштів виробників, витрачених на будівництво. Максимальний кредитний ресурс – 10 млн євро на один товарний комплекс під 3% річних на 5 років. Максимальний розмір компенсації – 25% від обсягу витрат. В разі необхідності, за результатами першого півріччя роботи програм, їх механізми можуть бути відкориговані.

Так само в Уряді погоджено програму розвитку садівництва. Бюджетні асигнування на цей сегмент становлять близько 300 млн грн, мета інвестування – нарощення площ садів на понад 3 тис. га, залучення нових технологій зберігання та переробки плодів, а також створення близько 30 тис. нових робочих місць.

Окрема увага – програмі компенсації вартості сільгосптехніки, обсяг бюджетного фінансування якої в 2018 році становить 1 млрд грн, а також програмі розвитку фермерства обсягом бюджетного фінансування також 1 млрд грн. За ініціативи Уряду, кошти направлятимуться на серйозне здешевлення кредитів – аж до 1% кредитної ставки на допомогу із закупки техніки, селекції насіння, надання дорадчих послуг для фермерів. Єдина вимога від держави – повна й чесна реєстрація худоби та землі з боку фермерів.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/volodymyr-hrojsman-poobicyav-proryv-v-ahrosektori
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати