Tempo950x100

Tempo300x100

Впровадження і використання геоінформаційних технологій посилюють розвиток АПК

Впровадження і використання геоінформаційних технологій посилюють розвиток АПК

Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час відкриття Першої міжнародної конференції з геоінформаційних технологій «GeoDigital Ukraine». Організаторами конференції виступили Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) та ГС «УкрГео».

«Сьогодні новітні технології відіграють дедалі важливішу роль майже в усіх сферах суспільного життя. За останні роки багато реформ Уряду супроводжувалось відповідними IT-рішеннями. Цього року Мінагрополітики запустило такі ресурси як «Поле.Онлайн», де доступні актуальні дані про сільськогосподарські культури у розрізі областей та Геопортал дистанційного зондування Землі, що дає можливість відстежити, зокрема, індекс та прогноз посухи, дощу та пожежонебезпеки, що є надзвичайно важливим для розвитку сільського господарства в Україні», – наголосила Олена Ковальова, подякувавши організаторам та міжнародним партнерам за обмін професійним досвідом.

Вона додала, що завдяки актуальним цифровим даним можна суттєво покращити процеси моніторингу і контролю, підвищити якість управлінських рішень і скоротити час на їх прийняття, забезпечити комплексну розробку стратегій територіального розвитку.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vprovadzhennya-i-vykorystannya-heoinformacijnyh-tehnolohij-posylyuyut-rozvytok-apk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати