Tempo950x100

Tempo300x100

ВР тимчасово обмежила відшкодування ПДВ під час експорту соєвих бобів з вересня 2018 р., ріпаку з 1 січня 2020 р.

ВР тимчасово обмежила відшкодування ПДВ під час експорту соєвих бобів з вересня 2018 р., ріпаку з 1 січня 2020 р.

За відповідні зміни в законопроекті №6776-д Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році на засіданні в четвер проголосували 274 народних депутата, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідно до прийнятої правки, тимчасово звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з вивезення за межі митної території України в режимі експорту: з 1 вересня 2018 року по 31 грудня 2021 року соєвих бобів, з 1 січня 2020 року по 31 грудня 2021 року насіння ріпаку.

Щодо насіння соняшнику відшкодування ПДВ під час експорту залишається.

“В результаті миттєвої реакції всього аграрного сектора про внесення поправки №180 до Податкового кодексу щодо скасування експортного ПДВ на сою, ріпак, соняшник і активного висвітлення цього питання, сьогодні депутати зробили крок назад і проголосували з їхньої точки зору по компромісне рішення. Але це можна вважати лише проміжною перемогою аграріїв, адже в аграрному секторі планування здійснюється на три-п’ять років, і ці зміни не є корисними на тривалий час для сектора”, – прокоментував правку генеральний директор асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Тарас Висоцький.

За його словами, аграрії і далі будуть переконувати депутатів економічними аргументами і розрахунками, що “вторгнення в конкуренцію” матиме негативний довгостроковий ефект на весь сектор.

“Ми і далі будемо наполягати на прийнятті прозорих довгострокових правил гри, які будуть стимулювати надходження інвестиції в сектор, а не погіршувати міжнародний імідж України”, – повідомив Т.Висоцький.

Верховна Рада проголосувала за скасування відшкодування ПДВ під час експорту сої, ріпаку та соняшнику з 1 березня 2018 року.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vr-tymchasovo-obmezhyla-vidshkoduvannya-pdv-pid-chas-eksportu-soyevyh-bobiv-z-veresnya-2018-r-ripaku-z-1-sichnya-2020-r
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати