Tempo950x100

Tempo300x100

ВР відмовилася скасувати продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 2019 року

ВР відмовилася скасувати продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 2019 року

Відповідну постанову №7350-П про скасування рішення Верховної Ради про прийняття за основу і в цілому змін до Земельного кодексу щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель підтримали 66 народних депутатів (за необхідного мінімуму у 226 голосів), пише Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, 7 грудня Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, перед введенням в Україні обігу сільгоспземель спочатку необхідно розробити й ухвалити законодавчу базу щодо формування розвиненої мережі фермерських господарств і сільгоспкооперативів.

Автори документа вважають, що продовження мораторію дасть змогу зняти соціальну напруженість, яка виникла в суспільстві на тлі політичних спекуляцій із цього питання, і надасть певний час для розробки механізму впровадження прозорого ринку земель сільгосппризначення.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vr-vidmovylasya-skasuvaty-prodovzhennya-moratoriyu-na-prodazh-zemel-silhosppryznachennya-do-2019-roku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати