Tempo950x100

Tempo300x100

Врожаї аграріїв знаходять нове застосування

Врожаї аграріїв знаходять нове застосування

Як повідомляє AgroPravda.com, на соєву олію звернули увагу виробники шин. Так, у 2017 році компанія Goodyear вивела на ринок свої перші серійні шини, в протекторі яких нафтові масла були повністю замінені соєвою олією.

Завдяки цьому загальна кількість мастил з нафтопродуктів була знижена на 60%. У компанії говорять, що новий матеріал не тільки зробив шини екологічніше, але і покращив їх властивості в широкому спектрі температур.

Розробки по використанню продукції з сої ведуться вже досить давно. Відзначено, що соєва олія має властивості, що дозволяють застосовувати її для виготовлення компаундів, що зберігають еластичність в широкому спектрі температур. Ще одна перевага соєвої олії в тому, що вона легко змішується з компаундами, в які був доданий діоксид кремнію – силіка. І при гумозмішанні потрібна менша кількість енергії.

Goodyear має патенти на відповідні технології і працює над тим, щоб захистити все нові розробки. В майбутньому компанія, наприклад, може почати використовувати нову високоолійну олію, розроблену для харчової галузі.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vrozhayi-ahrariyiv-znahodyat-nove-zastosuvannya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати