Tempo950x100

Tempo300x100

Врятованих овець доставили на екоферму під Одесою

Врятованих овець доставили на екоферму під Одесою

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомили зоозахисники, передає УНН.

За словами волонтерів, після того як тварин розвантажать, їх огляне ветеринар.

Читайте також: Скандал із вівцями: до розмитнення тварин приступили лише за місяць

“Отару овець помістять на карантинний майданчик, що знаходиться на території фермерського господарства, яке розташоване на 16 кілометрі траси Київ — Одеса. На спецмайданчику тварини перебуватимуть 21 день. Після цього частину овець відправлять в реабілітаційні центри і притулки”, — зазначили зоозахисники.

Загалом до Одеської області повернули 225 овець.

Нагадаємо, 9 листопада Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів приступила до оформлення документів на розмитнення овець, яких два тижні тримали в порту Чорноморська без їжі та води, а потім доставили до Тульчина, де вони вже два тижні перебувають.

Нагадаємо, вантаж із живими вівцями затримали у порту Чорноморська. Як повідомляли у Держпродспоживслужбі, овець затримали через загрозу занесення на територію України небезпечних інфекційних хвороб, тварин планували утилізовувати.

Читайте також: Без їжі та води: у порту «Чорноморськ» майже два тижні простоює фура з 300 вівцями, половина з яких вже загинули

У ніч на 27 жовтня фура з 300 вівцями виїхала з порту. Активісти не давали вивезти тварин, яких “Держпродспоживслужба вирішила спалити живцем”. На Гайсинській митниці вантаж із вівцями розмитнили. Фура з худобою направилася до Тульчина, де живих овець оглянули ветеринари, а мертвих мали утилізувати. У живих тварин взяли кров на аналізи, її передали на дослідження до Києва.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vryatovanyh-ovec-dostavyly-na-ekofermu-pid-odesoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати