Tempo950x100

Tempo300x100

Вигідний бізнес: в Україні збільшується виробництво нуту

Вигідний бізнес: в Україні збільшується виробництво нуту

Про це повідомляє Pro-Consulting.

Маленький попит на ці бобові на внутрішньому ринку і низька врожайність у порівнянні з іншими зернобобовими обумовлює те, що навіть великі агрохолдинги виділяють під нут незначну частину своїх угідь. У 2017 році дана культура вирощувалася в 91 господарстві, більшість з яких відводило під неї від 100 до 500 га землі. Тим часом, врожайність нуту в Україні може бути значно вище середньосвітового значення. У Вінницькій області вона становить в середньому 2,25 т /га, в Запорізькій — 1,28 т/га. Найвищі врожаї — до 2,5-3 т/га за оцінками фахівців можливі в південних регіонах нашої країни.

Саме на півдні України планується розмістити господарство з виробництва нуту, бізнес-план якого підготовлений аналітиками Pro-Consulting. Від правильного вибору місця розташування підприємства багато в чому буде залежати ефективність його діяльності. Важливими критеріями є сприятливі грунтово-кліматичні умови і близькість до морських портів, звідки урожай буде відправлятися на експорт.

Проект розрахований для площі посівів нуту в 200 га. Весь урожай буде реалізовуватися щорічно протягом вересня-жовтня. Це дозволить продавати продукцію за максимальною ціною в період підвищеного попиту на світових ринках і уникнути додаткових витрат на її зберігання.

Всього планується відправляти на експорт до 400 т нуту щорічно. Виручка від реалізації врожаю складе €300 тис. на рік. При розрахунку рентабельності продажів в 52%, кожен євро доходу буде приносити підприємству 52 цента чистого прибутку.

Джерело: agravery.com

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyhidnyj-biznes-v-ukrayini-zbilshuyetsya-vyrobnyctvo-nutu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати